Category Archives: Novosti

In : Novosti Comments : 0 Author : imagadmin Date : 30 ožu. 2019
Easter Bunny

Svi volimo obilježavati neke dane koji su nam važni – neovisno o tome da li nas vežu uz neki vjerski blagdan ili uz neko drugo vjerovanje. Uskrs je, složiti ćete se, prije svega važan vjernicima kao najveći kršćanski blagdan, no s druge strane, blagdani su nam važni i zato jer nas povezuju s našim prijateljima, obitelji, voljenim osobama neovisno o tome koje su vjere, spola, boje kože ili stavova. Jedna od najljepših karakteristika blagdana upravo je – zajedništvo. Ili kako pjesmica kaže – kad se male ruke slože, sve se može 🙂

I tu nema zapravo razlike – živjeli mi u Lijepoj našoj, Velikoj Britaniji, Francuskoj, Italiji, Njemačkoj ili na skroz drugom kontinentu – ljudi se vole okupiti oko stola, bilo zbog hrane, priča ili kreativnog rada.

Često toga nismo ni svjesni, ali umjetnost je nešto što se provlači kroz svaki dio našeg života. Umjetnost je balansirati između gomile obaveza i dovesti ih u ravnotežu; umjetnost je pripremiti super jelo i razveseliti sebe i svoje ukućane s njim; umjetnost je u slušanju glazbe dok se vozimo na posao ili neki drugi dogovor ili u čitanju neke knjige koja će nas zabaviti i opustiti… umjetnost je željeti živjeti u lijepom prostoru, osjećati se dobro i veselo, ispuniti svoju dušu stvarima koje nas raduju.

Tradicija uskršnjih običaja redovno uključuje umjetnost u bojanju pisanica, ukrašavanju doma ili pjevanju uskršnjih pjesama.

Kad se uz umjetnost u cijelu priču uključi i igra, rijetko tko neće biti zainteresiran za sudjelovanje. Kao klinka, najviše sam se veselila što smo brat i ja za doručkom na Uskrs pripremali strategije čije jaje će biti pobjednik u igri “tuckanja” 🙂

Wikipedia kaže – Djeca se za Uskrs igraju igrama u koje su uključene pisanice poput: tuckanja pisanicama, gađanja pisanica kovanicama, traženja sakrivenih pisanica po kući ili u travi izvan kuće i sl. U igri tuckanja jajima, uzme se svoje jaje i izabere se protivnika. Jaja se jedno u drugo tuckaju vrhovima, a pobjednik je onaj čije jaje ostane čitavo i on nastavlja igru. Pisanica pobjednica je ona, koja ostane čitava nakon cijelog kruga tuckanja.

E, pa mi smo igru zaista shvaćali ozbiljno. Gledalo se na koju stranu okrenuti jaje, na koji dio protivnikovog jajeta lupiti i kako. Moram priznati, kao mlađe sestra, redovno sam bila gubitnik. Možda mi nisu bili poznati zakoni biologije, kemije i fizike, pa sam naivno kretala u igru s najboljim namjerama. Vremena su se naravno promijenila i s godinama, dan danas, nisam više tako lagani protivnik i jako me veseli činjenica da je ovo tradicija od koje nikako ne želimo odustajati.

Mama je, s druge strane, više vremena posvećivala pripremanju hrane i ukrašavanju doma. Ona me naučila da nikad ne možeš imati dovoljno dekoracija za dom i da je dobro iz godine u godinu mijenjati setove dekoracija, čisto kako bismo “začinili” izgled doma. Ona me prva vodila u park da izaberemo najljepše grane na koje ćemo viješati ukrasne pisanice i ptićice, vezati mašnice i učvršćivati na grane malene zečiće.

I danas sam zadržala taj običaj – veseli me potraga za skladnim granama koje bojam u bijelu ili pastelne boje te skupljanje ili izrada raznih sitnica koje će upotpuniti grančice.

Možda je baš to razlog što smo se mi curke iz Prostora imaginacije dogovorile da ćemo uskršnje radionice posvetiti upravo pronalasku i ukrašavanju grana. Čini se kao jednostavan zadatak, ali zahtjeva vrijeme, maštu, kreativnost i malo spretnosti. Više od svega toga, stavlja naglasak na to važno zajedništvo. Želimo da mame/tate, djedovi/bake povedu svoju djecu/unuke i dođu zajedno na naše radionice. Da odvoje, rezerviraju i posvete to vrijeme za zajednički kreativni rad.

Toliko nam brzo vrijeme prolazi, možda je vrijeme da malo zastanemo i uživamo, na način da učimo jedni od drugih – učimo i stvaramo – zajedno 🙂

Prijavite se putem naše mail adrese – mi@prostor-imaginacije.hr 

In : Novosti Comments : 0 Author : imagadmin Date : 12 sij. 2019
20190106_134754_0000

Organizirati dječji rođendan mi je svake godine posebno iskustvo, a i veliki izazov.. valjda sam taj dan uz svoje male slavljenike najuzbuđenija osoba na planeti a kao trostrukoj majci i to djece različitog uzrasta, svaki se rođendan razlikuje zbog njihovih interesa i stvari koje vole.

Čini mi se kako se nekada, pogotovo kada sam ja bila mala nije radila takva strka oko rođendanskih proslava, sve je bilo nekako jednostavnije, prisnije… Sjećam se svojih prvih rođendana, mama bi uvijek kupila super čokoladnu tortu u Vinceku i one njihove slane stapiće od lisnatog, ispekla nam pizzu, napravila sendviče, složila nešto grickalica i sokova, došli bi moji prvi susjedi, malo bi se igrali u dvorištu i ispred kuće, nije bilo nikakvih animatora, sami bi se zabavljali uz loptu, graničara, gumi – gumi, lovice, skrivača, kume kume koliko ima sati i sl. puhali svijećice, pojeli tortu uz koju bi nas mama obavezno poslikala – uz ogradu susjedine kuće, nas 4,5 zamusani čokoladom, sretnih lica.

Koju godinu kasnije, pamtim rođendane po tome da bi mama obavezno otišla prije u Graz po super rođendanske dekoracije, šarene šeširiće, slamke, posebne čaše, balone, hrpu nekih austrijskih čokolada, slatkiša i grickalica, uz to u vrtu bi složila stolove, tanjure, salvete, vaze sa cvijećem, objesila balone po čitavom dvorištu, tada nas je bilo više jer osim susjeda, došli su na red i prijatelji iz škole. Obavezna linija na prozoru kuće, kuhača koja je služila kao mikrofon.. Sjećam se jednog rođendana kojeg je obilježila pjesma “Tek je 12 sati” kada smo ju satima slušali još i još, plešući svi od reda, dok bi mama s vremena na vrijeme nosila još soka, toplih sendvića i tu i tamo nas poslikala ili snimila kamerom…

Pamtim i zadnji rođendan koji sam proslavila u osnovnoj školi, doma, nas 30tak, red pjesme i plesa, gluma – čak 2 vjenčanja i sprovod… Mama i danas čuva negdje tu snimku.

U srednjoj su došli na red oni tipični kućni tulumi srednjoškolaca, a s obzirom da su 90% bili kod mene doma, osim torte nisu se nešto razlikovali od rođendana do rođendana.

Zanimljivo je i to da nikad nisu bili bitni darovi, niti se pitalo što slavljenik želi.  Veselili smo se svi skupa bez obzira na poklone,  oni su bili tamo neka sporedna stvar.

A danas je sve drugačije, uz pozivnicu za dječji rođendan vrlo često dobiješ i rođendansku želju slavljenika, da se ne bi desilo da dobije dva ista poklona ili je pak iz neke pristojnosti navika pitat što djetetu treba.

Drugačija je danas i sama organizacija dječjih rođendana, na toliko toga se mora misliti..

Prvi dječji u mojoj organizaciji bio je prije 9 godina, mom Filipu veliki prvi, doma, na plus 32, nas 47 što odraslih, što klinaca, roštilj u vrtu, 2 torte od toga je jedna bila veća od frižidera, pa nije imalo šanse da ikako stane u njega već ionako prepunog, ja pred drugi porod, s najvećim trudničkim trbuhom, sva otekla ko buhtla, svi žele pomoć a sve rade krivo, mama i svekrva u istoj kuhinji i njihovo natezanje oko krumpira,  moji trudnički hormoni, sve u svemu, rođendan nije ni počeo već smo se pitali kada će završiti…

Godinu dana kasnije smo bili pametniji pa smo taj drugi proslavili u igraonici, a za curkin prvi rođendan pokupili se na more, sami nas četvero, bez te ludnice, strke, galame..

Tada sam već znala da između proslave doma i proslave u igraonicama biram drugu varijantu, međutim prošle godine smo zbog lošeg vremena morali otkazati kuću i termin koji smo imali rezerviran mjesecima ranije u jednom izletištu van Zagreba te proslavu prebaciti u zadnji tren na kućnu varijantu,  vjerojatno je sada već zbog određenog iskustva i duplo manjeg broja uzvanika sve prošlo super, bez stresa i strke.

Međutim kada su proslave dječjih rođendana na redu i njihova organizacija, sve radije prepuštam u ruke profesionalaca, nisam jedna od onih super mama koje vole imati sve na svojim leđima tih dana, a zaista tu je puno sitnica na koje se treba misliti pogotovo kada se rođendan slavi doma i ako nemate nekog dobrog animatora u kućnom izdanju treba te današnje generacije adekvatno animirati, a kako?

Većina današnje djece najbolju zabavu smatraju ispred tv-a sa ps4 u rukama, dok onim manjima treba posebna pažnja i umjeće držanja koncentracije više od 5 min.

Nije ni čudo što su razne igraonice i rođendaonice postale must have kad su rođendani u pitanju. Zaista je izbor takvih mjesta velik, od onih igraonica koje nude razne kaveze, napuhance, sportske rođendane, kazališne rođendane.. mislim da je ponuda rođendanski proslava zaista velika i da se može naći zanimljiv program i za najzahtjevnije dijete = roditelja.

Ja osobno biram one igraonice kojima je na prvom mjestu personalizirana igra, učenje kroz zanimljiv sadržaj, fokus na djetetu. Mjesta gdje ne moram brinuti o torti, pinjati, dekoraciji, zabavi… Mjesta koja biram zajedno sa svojom djecom, mjesta gdje se oni osjećaju kao doma.

Za ta dva, tri sata dok traje rođendan, djeca su u rukama educiranih animatora, dok ti bezbrižno sjediš s ostalim roditeljima, bez gužve, napetosti, brige i još uštediš novaca jer slavlje u igraonicama ima još jednu prednost i to financijsku, što je u današnje vrijeme još jedan plus.

Sve u svemu, znak da uvijek biramo dobru igraonicu ili program proslave je zadovoljstvo i sreća na licu mojih malih slavljenika, a to je ono najbitnije pogotovo kada je u pitanju taj njihov najvažniji dan u godini.

Danijela Marić
In : Novosti Comments : 0 Author : imagadmin Date : 04 sij. 2019
45683766_2036495953059851_5622935484155035648_o

.. radili adventske vijenčiće, organizirali Kids day u Iskonu, izrađivali pinjate i slavili rođendane 🙂

Nedavno smo svoju lokaciju u centru grada zamijenili kvartovskom lokacijom i postali smo dio istočnog Zagreba. Lijepo smo se smjestili u ulici Vukomerec s dragim prijateljicama i kolegicama iz  ARTis INCludum-a i sada malo pomalo vraćamo sve sadržaje koje smo prije provodili. Mic po mic, korak po korak vraćaju se sve naše omiljene radionice (uskoro ćemo objaviti više informacija), a spremamo vam i mnogo novih super sadržaja 🙂

Ma, ova 2019 godina će biti geeeenijalna!

Kad pogledate ove naše fotke, složit ćete se s nama..dobar početak je već tu 🙂

SONY DSC

In : Novosti Comments : 0 Author : imagadmin Date : 30 stu. 2017
shutterstock_521419069-1000×586

Primijetiti ćete ovih dana da stalno nešto objavljujemo na društvenim mrežama.. aktivni smo jer je aktivan i sadržaj na svim našim radionicama..a otvaraju se i novi, jaaaako zanimljivi programi u našem Prostoru. Jako smo sretne zbog toga 🙂

I dok su rođendani i dalje najviše za djecu i one koji se tako osjećaju, radionice sve više idu u smjeru kreativnih odraslih polaznika. Drago nam je da je Prostor potvrdio misao vodilju da i mali i veliki kod nas mogu pronaći ponešto za sebe..

Zato, kada razmišljate što pokloniti dragoj osobi ili najdražoj sebi, razmislite da to ove godine bude upravo neki od naših programa koji će vas nešto novo naučiti i ispuniti novom kreativnom energijom..

Bilo da je to radionica izrade adventskih vijenaca ili božićnih ukrasa, kreARTionica, osnove dizajna interijera, relax kids program, program izrazi se pokretom i plesom ili naš dobro uhodani fokus pokus :))

Javite nam se na mi@prostor-imaginacije.hr i dozvolite da vas razveselimo!

In : Novosti Comments : 0 Author : imagadmin Date : 21 kol. 2017
pexels-photo-261055

Godišnji odmori/praznici se bliže svome kraju, udžbenici se skupljaju, pribor se kupuje, gradom se zaobilaze rupe i “iskopine” … tek ste se vratili doma, a već vam je dosta svega? Razumijemo vas 🙂

Prostor imaginacije je u proteklih preko godinu dana postao mjesto pozitivne i ugodne atmosfere, prijateljskih lica i kreativnog opuštanja, a to je smjer koji želimo zadržati. Upravo zato u ovu jesen ulazimo spremni da vam otvorimo svoj vrata i da kod nas poželite ostati što duže.

Nastavljamo sa satovima Yoge, Relax kids programom, Kreativnim klubom studenata (KeKS), KreARTionicama .. i dodajemo jednu novost – Fokus pokus!

Radi se o ciklusu radionica koji povezuje znanost i umjetnost na zabavan i kreativan način – ljigavci u boji, šareni vulkani, veseli fluidi.. bit će tu svega..i bit će zmazano :)) Ali neka vas ne brine – makar se osjećate kao kod kuće, Prostor bumo mi očistili nakon što odete 😉

Nećemo duljiti – na stranici pod Programi možete pronaći više informacija i obrasce za prijavu – klik klik – vidimo se uskoro!

In : Novosti Comments : 0 Author : imagadmin Date : 06 tra. 2017
The Bee Movie Bees Flying

Još samo malo i dolaze dugo očekivani praznici.. duže ćemo spavati, uz šunkicu, jaja i luk te igranje na otvorenom, zaboraviti ćemo skroz na neko vrijeme na školu! Ali, skužiti ćemo da kad nema škole, dan traje duže i dobro nam dođe da ga nekako ispunimo 🙂

Dok roditelji rade – i mi ćemo raditi..dobro, nećemo baš raditi – raditi, nego ćemo se baviti kreativnim aktivnostima! Povezati ćemo u jednu cjelinu crtić, kreativnu-lutkarsku radionicu i dramske igre!

Naš tematski praznični tjedan biti će posvećen našim prijateljima – životinjama! Kućni ljubimci, divlje životinje, imaginarne životinje..bit će nas pun Prostor 🙂

Počevši od utorka, 18.04, dani će nam izgledati ovako:

9-9:30 okupljanje

9:30-11:30 animirani film

11:30 – 12:00 lagani ručak

12:00 – 13:00 kreativno-lutkarska radionica

13:00 – 14:00 dramska radionica – dramske igre

Crtići koje gledamo i kasnije obrađujemo kroz radionice:

RIO – https://www.youtube.com/watch?v=Bf6zeRwk5LE

TURBO – https://www.youtube.com/watch?v=c9Q3c98IMZg

PINGVINI S MADAGASKARA – https://www.youtube.com/watch?v=H4uuNnLAE_k

BLINKY BILL – https://www.youtube.com/watch?v=D9fdeW-FxbI

Cijene:

1 dan = 100,00 kn po djetetu

4 dana = 340,00 kn po djetetu

*dolazak na pojedinačne radionice ili ostanak iza 14h – po dogovoru

Uzrast:

6 do 10 godina starosti

Prijave:

Mailom na mi@prostor-imaginacije.hr

In : Novosti Comments : 0 Author : imagadmin Date : 16 ožu. 2017
Radionice proljetne_fb i nl cover-01

Proljeće nam donosi više sunčanih dana, više ideja..i jednostavno nas tjera da se pokrenemo! Od ovog proljeća smo sretni što možemo najaviti i novu suradnju, pa će se tako ciklus proljetnih radionica održavati na dvije adrese:

 • jedna je naša, Dalmatinska 17/1
 • druga je Milivoja Matošeca 3A (Malešnica) – obrazovni centar i škola stranih jezika Wisdom tree.

Ciklus će trajati dva puna mjeseca, a kreće od 28.03. s radionicom kreativnih likovnih tehnika.

Konkretne termine i ostale detalje možete vidjeti OVDJE.

Ako želite da vaša djeca ovog proljeća nauče kako promatrati, vizualizirati i koristiti pri tome crtačku i više slikarskih tehnika, ali i da u svoje radove uključe prirodne materijale – prijavite ga/ju na radionicu kreativnih likovnih tehnika.  Namijenjena je malim polaznicima od 5 do 9 godina starosti, a finalni proizvod biti će unikatna likovna mapa s radovima i fototransfer likovno djelo koju će također male ručice same sastaviti.

Ako je vašim mališanima priroda draga, kretanje u prirodi još draže, a tražite aktivnost koja će im razviti sposobnost fokusa i unaprijediti motoriku, dovedite ih na naše satove žongliranja. Polaznici u dobi od 6 do 12 godina, ali i odrasli, savladati će žongliranje lopticama i čunjevima te naučiti kako se vrti hula hoop.

A ako su vam draže interdisciplinarne radionice, naša posebna poslastica je dramska radionica uz komunikaciju na engleskom jeziku.  Dramske vježbe su zabavne i interaktivne, ali i vrlo korisne – vaše dijete ne treba postati glumac, ali sigurno će mu koristiti da ojača svoje samopouzdanje i osvijesti što sve njegovo tijelo, pokret, glas mogu. U ugodnoj i opuštenoj atmosferi tako je mnogo lakše vježbati i konverzaciju na engleskom jeziku. Radionice glume na engleskom jeziku mogu pohađati djeca od 8 do 12 godina starosti.

Učimo jedni od drugih, učimo zajedno!

 

In : Novosti Comments : 0 Author : imagadmin Date : 15 ožu. 2017
za-web-1024×453

Dobro došli na čarobno mjesto gdje svi mogu biti ono što jesu i gdje čarolija nikada ne prestaje! Mjesto gdje su sva djeca voljena, podržana, sigurna i shvaćena i gdje mogu kroz opuštanje i igru zabavljati se i učiti na sasvim jedan drugačiji način, a gdje roditelji mogu uživati gledajući kako njihova djeca rastu u pozitivne i samopouzdane osobe, sigurne u sebe i ispunjene ljubavlju i srećom u svemu što rade.

Relax Kids program osnovala je Marneta Viegas 2001. godine (http://www.relaxkids.com/) u Velikoj Britaniji, a danas se primjenjuje u preko pola milijuna domova i škola širom svijeta. Primijetila je pogoršanje dječje koncentracije i ponašanja i uočila mogućnost da se razvoj sposobnosti dječjeg opuštanja unaprijedi uz pomoć isplaniranog programa koji ima dobru strukturu. Nakon 3 godine njegove svakodnevne primjene u Sylvester School (Liverpool, UK), stopa izbacivanja sa nastave smanjila se 19 na nula. OFSTED (Office for Standards in Education, Children’s Services and Skills – Ured za standarde u obrazovanju u Velikoj Britaniji) je školi dao ocjenu „izvanredan“ zbog zalaganja za emotivnu dobrobit djece.

Relax Kids program također pruža bogat izbor materijala za relaksaciju – knjige i CD-ovi uz pomoć kojih djeca lakše savladavaju stres, uznemirenost, bijes, a istovremeno povećavaju i samopoštovanje i samopouzdanje.

Radionice programa Relax Kids sačinjavaju strukturu od 7 koraka kroz koje se djeca uče umiriti, fokusirati i opustiti – ples i pokret, vježbe glume i relaksacije, istezanje, uzajamnu masažu, disanje, afirmativne rečenice, svjesnu pažnju i vizualizaciju. Provodi se u manjim grupama, a ovisno o uzrastu, djeci se pristupa na njima kreativan i zabavan način, učeći ih jednostavnim i djelotvornim tehnikama svjesne pažnje, kontrole stresa, korištenja pozitivnih afirmacija i tehnikama opuštanja koje ih uče kako razviti kreativnost, samopouzdanje, koncentraciju i vizualizaciju razvijajući i pružajući im na taj način vještine i alate koji ostaju za cijeli život.

 

PRAVILA PROGRAMA RELAX KIDS

Mi nastojimo

 • Meditiramo svakodnevno kako bismo unijeli mir u svoj život, a i u živote drugih
 • Prema sebi i drugima se odnosimo s poštovanjem
 • Svaku večer uživamo u kupki s lavandom
 • Hranimo se zdravo
 • Vježbamo kako bismo se oslobodi stresa
 • Naporno radimo s ciljem boljeg učinka, ali nikada toliko naporno da ne uživamo u životu
 • Povremeno počastimo sebe danom u spa centru ili opuštajućom masažom
 • Ne povređujemo nikoga ružnim riječima
 • Cijenimo male stvari u životu, kao što su pahuljice, kišne kapi na laticama ruža i mačji brkovi
 • Odemo u šetnju i dišemo duboko onda kada nam je svega previše
 • Osmjehujemo se i smijemo najmanje 20 puta na dan i kada s nekim razgovaramo telefonom
 • Ispričamo se kada pogriješimo
 • Svakodnevno se gledamo podsjećajući se koliko smo posebni
 • Ponavljamo neku afirmaciju pet puta dnevno
 • Ostajemo dosljedni da i na sljedeće generacije prenesemo želju za uspostavljanjem mira i pozitivnog životnog stava

 

Mjesto održavanja radionice je Udruga Prostor imaginacije, Dalmatinska 17/1, Zagreb.

U tijeku su i upisi u cikluse Relax Kids radionica u terminima; 
12.03.2017., nedjelja od 14-15h, uzrast (8)9-12 godina
14.03.2017., utorak od 18-19h, uzrast 5-8 godina – grupa je popunjena! Hvala vam!
01.04., subota od 14-15h, uzrast 5-8 godina – grupa je popunjena! Hvala vam!
06.04., četvrtak od 18-19h, uzrast (8)9-12 godina

Radionice se održavaju kroz period od mjesec dana, 1 x tjedno u trajanju 1 sat, a grupe su sastavljene od maksimalno 10 djece.
Cijena ciklusa je 200kn, a za drugo ili više djece spremili smo posebni popust, a ukoliko želite vidjeti kako izgleda Relax Kids sat, cijena jednog dolaska iznosi 80kn.

Veselimo se zajedničkom učenju i druženju na čarobnom mjestu gdje sve što zamislimo i ostvarimo i gdje naša djeca započinju svoj dan osmijehom i srcima punim ljubavi, pažnje, razumijevanja i samopouzdanja!

Više informacija + info o upisima – http://lakoca-zivljenja.hr/relax-kids-program/

In : Novosti Comments : 0 Author : imagadmin Date : 03 velj. 2017
magic-cube-cube-puzzle-play-54101-large

Vremena je malo, to je ipak najkraći mjesec u godini.. ali baš zato, idealan je za početke!

Krećemo s ukupno 4 posebno zanimljive i u svemu drugačije radionice i ovim putem vam ih predstavljamo na jednom mjestu 🙂 Od samih početaka rada, velika nam je želja da se posvetimo kreativnom razvoju djece i odraslih. Upravo zato, krećemo spajati svu svoju kreativnost sa znanjem i dajemo vam mogućnost da učite nove stvari, usavršavate postojeća znanja, razvijate svoj kreativni potencijal i u svakom pogledu – rastete! 🙂

Budući da smo mi velika zaigrana djeca koja vole spajati razne interese, znanja, ljude..za vas smo spojili sljedeće:

1.) Tečaj glume + engleski jezik – znanje jezika nam je temelj za ovu radionicu, ali zapravo nam je cilj da komuniciramo i jedni od drugih učimo! Glumačke vježbe su iznimno koristan alat za učenje i usavršavanje stranih jezika jer učvršćuju samopouzdanje i pridonose boljem upoznavanju, posebice kod djece. Tečaj će trajati tri mjeseca i omogućiti će djeci koji su izvorni govornici, ali i djeci koja uče engleski jezik da usvoje glumačke tehnike, poboljšaju svoju koncentraciju i sruše eventualne barijere u odnosima.

2.) Tečaj likovne umjetnosti + francuski jezik – i ovdje nam je preduvjet da dijete zna, ako ne francuski, onda engleski jezik (jer će voditeljica moći komunicirati na oba jezika) te da se kroz razne umjetničke, likovne tehnike i discipline djeca osjete ugodno i zaborave da se radi o učenju. Kroz tri mjeseca djeca će s voditeljicom proći mnoge tehnike i naučiti kako da promatraju, komuniciraju i pretvaraju nešto što vide u dimenziji 3D, u dimenziju 2D.  Na svakom satu zadatak će biti da razviju kreativno razmišljanje i primjene ga kroz umjetnost.

3.) Zadovoljan roditelj + zadovoljno dijete – Dijete je ljuto, tužno, razočarano i ne želi Vam reći zašto? Stalno igra igrice na kompjuteru? Ne želi crtati? Eksplozivno je ili jako povučeno? Nespretno je pri penjanju? Ne snalazi se u novim situacijama? Ne želi se potruditi i traži gotova rješenja? Svako dijete je individua za sebe i svatko ima svoj način učenje, izražavanja, reagiranja. A kako dijete koje ne želi razgovarati potaknuti na komunikaciju? Kako potaknuti na likovno izražavanje i stvaranje? Ili dijete koje je ljuto potaknuti na kontrolirano izražavanje vlastitih emocija? Tijekom ciklusa od 7 tematskih radionica odgovorit ćemo na pitanja poput:

 • Kako se igrati s djetetom?
 • Zašto je važno igrati se s djetetom?
 • Kako potaknuti dijete na određenu igru?
 • Koje igre odabrati i kako one djeluju na razvoj djeteta?
 • Kako određenu igru prilagoditi djetetu ovisno o dobi ili načinu učenja djeteta?
 • Kako komunicirati s djetetom?

4.) Drvo + drvo = igračka – Zamislite da se sve igračke izrađuju od elemenata iz prirode .
Od raznobojnih i neobičnih drvca, riječnih i morskih naplavina, ukrasnih tikvica i ostalih  zanimljivih, čvrstih prirodnina poput žireva, oraha ili pak kore kokosovog oraha.. Kada smo priskrbili dovoljno zanimljivog  materijala  za izradu igračaka iz mašte ,  susrećemo se sa rijetkim i zaboravljenim vještinama obrade drveta. Od piljenja raznim pilicama,  šmirglanja brusnim papirom razne tvrdoće , bušenja rupa ,  kombiniranja, ljepljenja i povezivanja elemenata pa sve do same zaštite lanenim uljem..U radionici se susrećemo s nekima od tih aktivnosti , ali i sa vještinom guljenja drveta, gdje u proljetnim i ljetnim mjesecima djeca imaju priliku svojim noktićima guliti drvo.
Ovo je radni dio radionice kada kroz aktivnosti i kratke priče  djecu potičem da svojom maštom , finomotoričkim aktivnostima i urođenom potrebom za istraživanjem probude svoj mozak,srce  i ručice, eko osjetljivost i osjećaj za estetiku.

Nadamo se da smo vam dali mnogo materijala za razmišljanje i da će najteže biti – odabrati radionicu za sebe.. pa..zapravo i ne trebate..odaberite ih sve 😉

Prijavi se
In : Novosti Comments : 0 Author : imagadmin Date : 21 pro. 2016
Imaginacija_Bozic-cestitka_ver2-01-722×1024

Prijava na newsletter