Novosti

A što ćemo raditi u veljači..? - In: Novosti

In : Novosti Comments : 0 Author : imagadmin Date : 03 velj. 2017
magic-cube-cube-puzzle-play-54101-large

Vremena je malo, to je ipak najkraći mjesec u godini.. ali baš zato, idealan je za početke!

Krećemo s ukupno 4 posebno zanimljive i u svemu drugačije radionice i ovim putem vam ih predstavljamo na jednom mjestu 🙂 Od samih početaka rada, velika nam je želja da se posvetimo kreativnom razvoju djece i odraslih. Upravo zato, krećemo spajati svu svoju kreativnost sa znanjem i dajemo vam mogućnost da učite nove stvari, usavršavate postojeća znanja, razvijate svoj kreativni potencijal i u svakom pogledu – rastete! 🙂

Budući da smo mi velika zaigrana djeca koja vole spajati razne interese, znanja, ljude..za vas smo spojili sljedeće:

1.) Tečaj glume + engleski jezik – znanje jezika nam je temelj za ovu radionicu, ali zapravo nam je cilj da komuniciramo i jedni od drugih učimo! Glumačke vježbe su iznimno koristan alat za učenje i usavršavanje stranih jezika jer učvršćuju samopouzdanje i pridonose boljem upoznavanju, posebice kod djece. Tečaj će trajati tri mjeseca i omogućiti će djeci koji su izvorni govornici, ali i djeci koja uče engleski jezik da usvoje glumačke tehnike, poboljšaju svoju koncentraciju i sruše eventualne barijere u odnosima.

2.) Tečaj likovne umjetnosti + francuski jezik – i ovdje nam je preduvjet da dijete zna, ako ne francuski, onda engleski jezik (jer će voditeljica moći komunicirati na oba jezika) te da se kroz razne umjetničke, likovne tehnike i discipline djeca osjete ugodno i zaborave da se radi o učenju. Kroz tri mjeseca djeca će s voditeljicom proći mnoge tehnike i naučiti kako da promatraju, komuniciraju i pretvaraju nešto što vide u dimenziji 3D, u dimenziju 2D.  Na svakom satu zadatak će biti da razviju kreativno razmišljanje i primjene ga kroz umjetnost.

3.) Zadovoljan roditelj + zadovoljno dijete – Dijete je ljuto, tužno, razočarano i ne želi Vam reći zašto? Stalno igra igrice na kompjuteru? Ne želi crtati? Eksplozivno je ili jako povučeno? Nespretno je pri penjanju? Ne snalazi se u novim situacijama? Ne želi se potruditi i traži gotova rješenja? Svako dijete je individua za sebe i svatko ima svoj način učenje, izražavanja, reagiranja. A kako dijete koje ne želi razgovarati potaknuti na komunikaciju? Kako potaknuti na likovno izražavanje i stvaranje? Ili dijete koje je ljuto potaknuti na kontrolirano izražavanje vlastitih emocija? Tijekom ciklusa od 7 tematskih radionica odgovorit ćemo na pitanja poput:

  • Kako se igrati s djetetom?
  • Zašto je važno igrati se s djetetom?
  • Kako potaknuti dijete na određenu igru?
  • Koje igre odabrati i kako one djeluju na razvoj djeteta?
  • Kako određenu igru prilagoditi djetetu ovisno o dobi ili načinu učenja djeteta?
  • Kako komunicirati s djetetom?

4.) Drvo + drvo = igračka – Zamislite da se sve igračke izrađuju od elemenata iz prirode .
Od raznobojnih i neobičnih drvca, riječnih i morskih naplavina, ukrasnih tikvica i ostalih  zanimljivih, čvrstih prirodnina poput žireva, oraha ili pak kore kokosovog oraha.. Kada smo priskrbili dovoljno zanimljivog  materijala  za izradu igračaka iz mašte ,  susrećemo se sa rijetkim i zaboravljenim vještinama obrade drveta. Od piljenja raznim pilicama,  šmirglanja brusnim papirom razne tvrdoće , bušenja rupa ,  kombiniranja, ljepljenja i povezivanja elemenata pa sve do same zaštite lanenim uljem..U radionici se susrećemo s nekima od tih aktivnosti , ali i sa vještinom guljenja drveta, gdje u proljetnim i ljetnim mjesecima djeca imaju priliku svojim noktićima guliti drvo.
Ovo je radni dio radionice kada kroz aktivnosti i kratke priče  djecu potičem da svojom maštom , finomotoričkim aktivnostima i urođenom potrebom za istraživanjem probude svoj mozak,srce  i ručice, eko osjetljivost i osjećaj za estetiku.

Nadamo se da smo vam dali mnogo materijala za razmišljanje i da će najteže biti – odabrati radionicu za sebe.. pa..zapravo i ne trebate..odaberite ih sve 😉

Prijavi se
Uživajte, odmorite se :) Relax kids program za djecu

Prijava na newsletter