Pinjate

Znate li što je pinjata? 🙂

SONY DSC

Pinjata je igračka napravljena od papirne smjese, ispunjena slatkišima,poklonima i konfetama. Tijekom party-a razbija se štapom ili se potežu trakice sve dok sadržaj iz nje ne ispadne. Podjednako je omiljena među velikima i malima.

SONY DSC

Pinjate koje uglavnom asociramo sa Meksikom ustvari imaju puno dublju povijest i ustvari su stigle iz Kine gdje su se razbijale glinene životinje punjene sjemenjem a ta tradicija je u 14. st. stigla u Europu i posebno se udomaćila u južnom dijelu (Italija, Španjolska). Sama riječ je nastala iz talijanskog pignatta što znači glinena posuda za kuhanje. Nakon osvajanja Meksika Španjolci su ustanovili da tamo postoji već slična tradicija još od Azteka i Maja.

Naša Danijela pinjate ne radi od gline niti se u njima kuha, naše pinjate su od kartona i krep papira, šarene i vesele 🙂

Ovdje možete vidjeti samo neke od modela koje je moguće naručiti, ali fora kod pinjata je baš u tome da je svaka unikatna i ručno izrađena te nema nikakvih šablona po kojoj se rade – zbog toga se mogu i personalizirati prema vašim željama 🙂

Cijene variraju od 200 do 300kuna, ovisno o veličini i kompleksnosti izrade. Isporučuju se prazne,a prema vašim željama pinjatu uz nadoplatu možemo i napuniti slatkišima i sitnim igračkama.

Pinjatu je moguće dostaviti na vašu adresu bilogdje u Hrvatskoj ili je možete preuzeti na našoj adresi.

Za narudžbu, kontaktirajte nas mailom na mi@prostor-imaginacije.hr ili putem FB stranice https://www.facebook.com/prostorimaginacije/.

Prijava na newsletter