Fokus pokus – znanost i umjetnost

FOKUS POKUS - ZNANOST i UMJETNOST

 OPIS RADIONICE

 

Radionica Fokus-pokus namijenjena je svoj znatiželjnoj djeci od 5 do 10 godina!

Ne vjerujemo da baš vaše dijete nije znatiželjno i da nikada ne pita ''Zašto je nebo plavo, a mjehurići sapunice šareni?'' ili ''Zašto se na nebu pojavljuju munje kada pada kiša, a duga kada istovremeno pada kiša i sja sunce?'' Možda niste ni sigurni kako odgovoriti na neka od ovih pitanja, e... tu mi uskačemo!

Na kreativan i razigran način, kroz vlastitu praksu, na radionicama se odgovara na slična i mnoga druga pitanja s područja fizike i kemije.  Nastojimo  potaknuti  ljubav, volju  i interes za učenje ovih naoko kompliciranih, a u stvarnosti neopisivo zanimljivih tema. Rano upoznavanje djece s prirodnim zakonima kroz osobno izražavanje i zabavu,  potiče kasniji interes za zdrav pristup učenju.  Pokusi, koje djeca sama izvode, osnovna su metoda za znanstvene spoznaje.

Kako bi suvremeno obrazovanje trebalo težiti povezivanju različitih predmetnih područja, a to spajanje voditi u kreativnost i inovaciju,  povezujemo umjetničko izražavanje sa  znanstvenim i istraživačkim temama. Likovna kreativnosti i umjetničko izražavanje svojstveno je i prirodno svakom djetetu, pa kroz  likovnost lakše možemo doprijeti i do drugih jednako zanimljivih i uzbudljivih tema. U našem zabavnom laboratoriju, osim različitih likovnih tehnika, izvodimo uzbudljive pokuse, ispitujemo i spajamo najrazličitije materijale, uključujući i one koji se koriste svakodnevno u kućanstvu i kuhinji!  

Neke od  znanstvenih  pokusa koje ispitujemo na radionicama možete pronaći i osobno pratiti u izdanjima Školske knjige ''77 kuhinjskih pokusa'' Milana Sikirice, ''Mali fizičar'' Jasne Bagić Ljubičić i ''Zabavni pokusi iz fizike'' Božene Ratkaj.

Kroz  ova nova iskustva djecu zajedno vode Tesa Horvatiček Paradi (diplomirala je na  Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu,  položila grupu pedagoško-psiholoških predmeta na Hrvatskim studijima, a trenutno  studira Waldorfsku pedagogiju ).

 

Program je osmišljen i inspiriran po uzoru na navedena književna izdanja Školske knjige te iz tjedna u tjedan donosi nove pokuse i istraživanja, usklađene s dobi i interesima djeteta, a usko povezana s teorijama i praksom koji proizlaze iz znanosti kemije, fizike pa čak i biologije.

Učimo i istražujemo sve do ljeta i ljetnih praznika - uključiti se možete bilo kada 🙂 

Prijavi se

DETALJI ZA POLAZNIKE

Dob polaznika:
- 5 - 10 godina

Termini&trajanje:
- petkom, 19:30 - 20:30

Početak:
- PETAK, 15.02.2019

Cijena:

200,00kn / mjesečno

Za više polaznika koji se zajedno upisuju - 150,00kn po djetetu mjesečno

Prijava na newsletter