Archives

Comments : 0 Author : imagadmin Date : 03 velj. 2019
pencil-724426

KreaRe - kreativno recikliranje

OPIS RADIONICE

 

 

Radionica KreaRe ili kreativno recikliranje namijenjena je djeci od 6-12 godina koja žele na zabavan i kreativan način učiti o recikliranju izrađujući igre i igračke.

Kreativnost djece treba poticati u svakome smislu, a mi smo tu da njihovu kreativnost rasplamsamo i damo im osnove kako da ju što kvalitetnije iskoriste.

Sigurno su vaša djeca pokušavala izraditi vlastite igre i igračke, a vi možda niste imali dovoljno vremena i/ili znanja kako bi im pomogli u tome.

Tu na scenu stupamo mi. Zar ne bi bilo super osvijestiti ih i potaknuti da puno igara i igračaka uistinu i mogu izraditi sami? Koristeći maštu i dostupne materijale naučiti ćemo ih izraditi razne igre i igračke, a koje će biti osnova za beskrajno puno mogućnosti stvaranja novih. Njihovo zadovoljstvo spoznajom da su sposobni izraditi mnoštvo zabavnih stvari biti će nemjerljivo.

Ono što je najbitnije, pokušat ćemo osvijestiti važnost recikliranja, te povećati smisao vlastite vrijednosti, jer biti sposoban napraviti toliko cool stvari zbilja je vrijedno divljenja. Uz super zabavu, rezanje, ljepljenje, konstruiranje, bojanje, razgovor i razmišljanje, izrađivat ćemo razne društvene igre, staze i labirinte za pikule, kućice za lutke, dvorce i tvrđave, slikovnice, kazalište lutaka i razne druge stvari.

Što sve možemo kreativno reciklirati?

Gotovo sve što zamislimo! Od papira i kartona možemo napraviti i čitav mali grad! 

Što nam je sve potrebno?

 

Sve što nam je potrebno za rad biti će osigurano na radionici. Ali ako se sjetimo nečeg što se još super može uklopiti, možemo donijeti i od kuće.

 

 

 

O voditeljici:

Snježana Josipović rođena je 1982. u Zagrebu. Nakon završene Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna, smjer Slikarski dizajner, diplomirala na Tekstilno-tehnološkom fakultetu Veleučilišta u Zagrebu, smjer Viši modni dizajner. Tijekom studiranja je završila tečaj Računalnog operatera za grafičko oblikovanje pri Pučkom otvorenom učilištu Algebra u Zagrebu te tečaj analogne i digitalne fotografije pri Zagrebačkom foto kino savezu. Fotografijom se bavi od 2006. godine. Sudjeluje u uređivanju online magazina za umjetnost i fotografiju Neo Collective, baziranom u Njemačkoj. Svoje radove objavljuje u online i tiskanim časopisima te izlaže na izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu. Od 2008.g. vodila je niz kreativnih i edukativnih radionica i aktivnosti s djecom školskog uzrasta pri Udruzi Sunokret OLJIN, kao i radionice Male škole arhitekture koje organizira Društvo arhitekata Zagreba i Udruga OPA te foto radionice u organizaciji Organa vida i mnoge druge.

Prijavite se putem obrasca:

Prijavi se

DETALJI ZA POLAZNIKE

Dob polaznika:
- Djeca 6 do 12 godina

Termini:
- ponedjeljkom,  18:30 - 19:30 h

Početak:
- 18.02

Cijena:

150,00kn mjesečno

 

Comments : 0 Author : imagadmin Date : 18 velj. 2018
crocheting-yarn-diy-knitting-162499

Heklanje za početnike

OPIS RADIONICE

 

Heklanje = kukičanje = antistres zabava!

Tehnika heklanja je veoma stara te su podaci o primjeni heklanja pronađeni gotovo u cijelome svijetu. Kinezi su kukičanje koristili za izradu lutaka, Afrikanci su heklali kape za svoje poglavice, Turci su izrađivali šešire, a Škoti kape i ogrtače koje su nosili ovčari.

Kukičanje je jedna od zanimljivijih i jednostavnijih tehnika ručnog rada. Pomoću te tehnike možemo izrađivati sve i svašta od odjeće do svakodnevnih predmeta za kućanstvo.

 

Što sve možemo heklati?

Putem ovog tečaja heklanja za početnike učit ćete vrlo jednostavne osnove heklanja, među njima su niski i visoki štapić kao i njihove inačice, ravno heklanje, heklanje u krug i u spiralu, promjena boje konca, razne bodove te kako izraditi pompone, simpatiče kićanke i još mnogo toga.

Što nam je sve potrebno?

Kao prvo kukica i vunica, slijede škarice, stoperi/markeri te velika igla za šivanje, tu još možemo dodati metar i brojač redova.

Dio materijala ćemo vam mi osigurati, a za ostatak ćemo tijekom naših idućih susreta postepeno dogovarati što ćemo sve od pribora trebati i koristiti.

 

Program radionice:

1 – 2 sat    učimo: ravno heklanje, niski štapić, dodavanje boja i izrada kićanki

Projekt br.1:   ŠAL

3 – 4 sat    učimo: moss stitch, poluštapić i poluvisokištapić

Projekt br.2:   TRAKA ZA GLAVU

5 – 6 sat    učimo: izradu petljica za gumbe

Projekt br.3:   TORBICA ZA MOBITEL

7 – 8 sat    učimo: kukičanje u krug, visoki štapić, vez na kukičanom pletivu (obametan bod)

Projekt br.4:   PODMETAČI ZA ČAŠE/ŠALICE

9 – 10sat   učimo: izradu bodova kroz jednu stranu očice i izradu ručki

Projekt br.5:   KOŠARA

11-12sat   učimo: basket weave stitch, spajanje dijelova kukičanog pletiva i izradu pompona

Projekt br.6:   JASTUČNICA

13-14sat   učimo: kukičanje u spiralu

Projekt br.7:   OGRLICA

 

 

O voditeljici:
Ivana Tkalčić 2008. završila scenografiju u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna te 2014. diplomirala grafiku na Likovnoj akademiji u Zagrebu. 

Zadovoljno hekla unazad dvije godine i za nju heklanje nije samo jedna od zanimljivijih i jednostavnijih tehnika ručnog rada već i vrlo opuštajuća razbibriga. 

Em što je vrijedno vašeg vremena em možete izrađivati lijepe i korisne stvari kao što su raznorazni odjevni predmeti (šal, kapa, papuče ...), predmeti iz vašeg doma (nadstoljnjaci, jastuci, prekrivači ...) pa i sam nakit.

 

Prijavite se putem obrasca:

Prijavi se

DETALJI ZA POLAZNIKE

Dob polaznika:
- Odrasli i djeca

Termini:
- ponedjeljkom, definiranje termina u tijeku

Početak:
- 18.02

Cijena:

200,00kn mjesečno

Ako dolazite u paru/s djetetom, 150kn po osobi 🙂

Potrebno osigurati materijale za rad o vlastitom trošku, prema našim uputama.

Comments : 0 Author : imagadmin Date : 21 kol. 2017
painting-1067686-500×500

FOKUS POKUS - ZNANOST i UMJETNOST

 OPIS RADIONICE

 

Radionica Fokus-pokus namijenjena je svoj znatiželjnoj djeci od 5 do 10 godina!

Ne vjerujemo da baš vaše dijete nije znatiželjno i da nikada ne pita ''Zašto je nebo plavo, a mjehurići sapunice šareni?'' ili ''Zašto se na nebu pojavljuju munje kada pada kiša, a duga kada istovremeno pada kiša i sja sunce?'' Možda niste ni sigurni kako odgovoriti na neka od ovih pitanja, e... tu mi uskačemo!

Na kreativan i razigran način, kroz vlastitu praksu, na radionicama se odgovara na slična i mnoga druga pitanja s područja fizike i kemije.  Nastojimo  potaknuti  ljubav, volju  i interes za učenje ovih naoko kompliciranih, a u stvarnosti neopisivo zanimljivih tema. Rano upoznavanje djece s prirodnim zakonima kroz osobno izražavanje i zabavu,  potiče kasniji interes za zdrav pristup učenju.  Pokusi, koje djeca sama izvode, osnovna su metoda za znanstvene spoznaje.

Kako bi suvremeno obrazovanje trebalo težiti povezivanju različitih predmetnih područja, a to spajanje voditi u kreativnost i inovaciju,  povezujemo umjetničko izražavanje sa  znanstvenim i istraživačkim temama. Likovna kreativnosti i umjetničko izražavanje svojstveno je i prirodno svakom djetetu, pa kroz  likovnost lakše možemo doprijeti i do drugih jednako zanimljivih i uzbudljivih tema. U našem zabavnom laboratoriju, osim različitih likovnih tehnika, izvodimo uzbudljive pokuse, ispitujemo i spajamo najrazličitije materijale, uključujući i one koji se koriste svakodnevno u kućanstvu i kuhinji!  

Neke od  znanstvenih  pokusa koje ispitujemo na radionicama možete pronaći i osobno pratiti u izdanjima Školske knjige ''77 kuhinjskih pokusa'' Milana Sikirice, ''Mali fizičar'' Jasne Bagić Ljubičić i ''Zabavni pokusi iz fizike'' Božene Ratkaj.

Kroz  ova nova iskustva djecu zajedno vode Tesa Horvatiček Paradi (diplomirala je na  Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu,  položila grupu pedagoško-psiholoških predmeta na Hrvatskim studijima, a trenutno  studira Waldorfsku pedagogiju ).

 

Program je osmišljen i inspiriran po uzoru na navedena književna izdanja Školske knjige te iz tjedna u tjedan donosi nove pokuse i istraživanja, usklađene s dobi i interesima djeteta, a usko povezana s teorijama i praksom koji proizlaze iz znanosti kemije, fizike pa čak i biologije.

Učimo i istražujemo sve do ljeta i ljetnih praznika - uključiti se možete bilo kada 🙂 

Prijavi se

DETALJI ZA POLAZNIKE

Dob polaznika:
- 5 - 10 godina

Termini&trajanje:
- petkom, 19:30 - 20:30

Početak:
- PETAK, 15.02.2019

Cijena:

200,00kn / mjesečno

Za više polaznika koji se zajedno upisuju - 150,00kn po djetetu mjesečno

Comments : 0 Author : imagadmin Date : 14 kol. 2016
pexels-photo-94736-large

Mala škola slikarstva

 OPIS RADIONICE

Najdraža aktivnost - crtanje!

Najdraži predmet u školi - likovni!

Ako su ovo odgovori vašeg djeteta - ova radionica je pravo mjesto za vas.

Ako to nisu odgovori vašeg djeteta, a vi želite pokušati da se ono likovno izrazi - ova radionica je pravo mjesto za vas 😉

Davno je izrekao veliki slikar i umjetnik Pablo Picasso: “Svako dijete je umjetnik, no problem je kako ostati umjetnikom nakon što dijete odraste. Kao dijete sam crtao kao Raphael, no kad sam odrastao trebao mi je cijeli život da ponovno počnem crtati kao dijete.”

 

Mali polaznici škole će uz profesionalan ali i zabavno-kreativan pristup proći kroz sve crtačke (olovka, ugljen, tuš, pastele, flomasteri, drvene bojice)  i  slikarske likovne tehnike (tempere, vodene boje, kolaž) te će biti upoznati s osnovama kiparstva (glina, žica, kaširanje i sl).

Djeca su najveći umjetnici jer stvaraju neopterećeno, maštaju intenzivno i uče brzo.

Uz dobru zabavu, druženje i poticanje kreativnog izražavanja polaznici će s lakoćom usvajati nove umjetničke vještine i znanja!

Malu školu slikanja vodi mag. art.  Tesa Horvatiček Paradi - diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, položila grupu pedagoško-psiholoških predmeta na Hrvatskim studijima, a trenutno studira Waldorfsku pedagogiju.

 

 

Prijavi se

DETALJI ZA POLAZNIKE

Dob polaznika:
5-10 godina

Termin:

PETAK, 17:30 - 19:00 

Početak:
- 15.02

Cijena:

200,00kn / mjesečno

Za više polaznika koji se zajedno upisuju - 150,00kn po djetetu mjesečno

 

Prijava na newsletter